Sri Lanka

Noniin vihdoin!

Mulla on ollu hieman teknisiä ongelmia tän blogin kirjoittamisen kanssa, koska mun kone ei oo toiminut melkeen viikkoon.. Ilmeisesti kovalevyssä jotain häikkää. Nyt kuitenkin aloin taas kokeilemaan niin toimii taas aivan hyvin??! Noh, täytyy Balille päästyä viedä se siellä Applen huoltoon niin katotaan mistä sitten on kyse.

Nyt olis kuitenkin kaks viikkoa jo vierähtänyt ja Sri Lanka tältä erää taputeltu. Oli kyllä huikeet kaks viikkoa ja ihastuin kyllä maahan täysin! Täytyy  ehdottomasti päästä joskus uudestaankin käymään. Tutustuin noiden parin viikon aikana myös aivan huippuihin tyyppeihin eri puolilta maailmaa, joihin tulee varmasti pidettyä yhteyttä jatkossakin. Ehdin surffailla tosi paljon! Mistä oon tosi iloinen ja mun päällimmäinen tarkoitus olikin ehtiä päästä mahdollisimman paljon veteen treenaileen. Oli hyviä päiviä ja oli vähän huonompia päiviä. Välillä ei ollu oikeen aaltoja, mutta kyllä sinne veteen tuli melkeen joka päivä silti mentyä pyörimään. Vähintään kerran ja monesti kahdestikkin päivässä.

Saavuin tänään aikaisin aamulla Kuala Lumpuriin, on vähän sekava olo, kun yö meni koneessa, eikä siinä oikein tullut nukuttua ja aikakin pomppas pari tuntia eteenpäin. Tänään siis luulis unen tulevan hyvin! Kello on kahdeksan ja tuntuu että olisin jo aivan valmis nukkumaan 🙂 Ehkä kirjottelen tämän loppuun ja menen sitten. Sekavasta mielentilasta johtuen siis pahoittelen, että tekstikin saattaa olla sitten hieman sekavaa mutta toivottavasti ymmärrätte edes jotain mitä mulla on sanottavaa!

Alotetaan vaikka ihan alusta! Elikkäs vietin reissun ekat viisi päivää aikalailla Hikkaduwassa, monen mielestä liian turisti paikka, mutta itse ainakin tykkäsin kovasti. Eikä turistejakaan niiiin paljon ollut, ja kyllähän niitä tahtoo aina matkustaessa tulla vastaan minne tahansa meneekin. Ja kyllä sitä itsekin taitaa aika turisti olla kun uusi paikka kyseessä. 😀 Tykkäsin Hikkaduwassa siitä, että kaikki oli niin helppoa! Asuin ihan rannalla ja aamulla herätessä pystyi joko mennä suoraan veteen tai syödä rauhassa aamupalaa ja katsella rauhassa muiden surffausta ja liittyä mukaan myöhemmin. Aamut on ihania 🙂

Käytiin Hikkaduwasta myös yhtenä aamuna sen naapurikaupungissa Gallessa surffaamassa. Mentiin sinne tuktukilla ja tuktuk-kuski meitä odotteli surffauksen ajan ja ajoi meidät sen jälkeen sitten takaisin Hikkaan. Matkaa oli yhteen suuntaan about 45 minuuttia jos en ihan väärin muista… Tykästyin tosi paljon tuktukeihin, niillä on niin mukava matkustaa. Saa “raikasta” ilmaa samalla ja näkee kivasti maisemia ja siinä on muutenkin sellainen oma fiiliksensä. Yksi kuski oli kyllä vähän liian hurja mun makuun.. Eikä suostunut hidastamaan ja rauhoittumaan vaikka monta kertaa jouduin sanomaan että voisko hidastaa, en halua kuolla vielä.. 😀 mutta kuuroille korville meni mun pyynnöt. Mut elossa onneks ollaan!

Ensimmäisen viikon lopuksi menin Mirissaan pariksi päiväksi, mistä nyt ei sen enempää kerrottavaa, siellä jäi mulla surffit vähän vähemmälle ja chillasin pari päivää. Kävin hieronnassa yms. 🙂 Mirissassa näin mun erästä kaveria suomesta ja lähdin sitten muutamaksi päiväksi heidän porukkansa mukaan Mataran lähelle paikkaan nimeltä Polhena. Heillä oli siellä kämppä vuokrattuna ja asuin siellä sitten heidän kanssaan. Käytiin surffailemassa ja chillailtiin, otettiin aurinkoa 🙂 Viimeisenä päivänä heidän kanssaan lähdettiin skoottereilla ajelemaan kohti Gallea ja matkalla käytiin jossain maustetarhalla ja kilpparifarmilla. Gallessa kävästiin Gallen vanhassa kaupungissa ja majakalla chillailemassa. Illalla mentiin syömään vielä Intialaista ja sitten meidän tiet erkani. Muut lähti ajelemaan takas Polhenaan ja mä sitten päätin mennä vielä Hikkaduwaan mun pariksi viimeiseksi päiväksi.

Ehdin Hikkaduwassa vielä surffailla parit surffit ja toiseksi viimeisenä päivänä päätettiin parin uuden ystäväni kanssa lähteä kiipeämään Adam’s Peakille. Otettiin taksi sinne, koska kolmestaan se ei tullut mitenkään kamalan kalliiksi ja oli helpoin tapa meille. Jouduttiin lähteä ajamaan edellisenä iltana klo 21 kohti määränpäätä. Perillä oltiin n. 2:30, itsehän nukuin ehkä puoli tuntia, koska istuin etupenkillä ja meidän kuski ei antanut mun nukkua koska kuulemma jonkun piti olla hereillä. Noh, mutta eipä siinä. Lähdettiin siitä sitten kiipeämään kohti korkeuksia. Monia ja monia portaita saatiin kiivetä että huipulle päästiin. Matka oli itselleni ainakin aika raskas, siksi tuntuikin hullulta että paikalliset mummelit ja papat sinne jaksoivat kiivetä ja oikeen tsemppasivat meitä kun kipusimme ylöspäin. Yleensä huipulle kiipeämiseen menee vauhdista riippuen kuulemma n.2-4 tuntia. Me taidettiin päästä juuri siihen kahteen tuntiin, eli aika hyvä suoritus! Oltiin ylhäällä sen verran ajoissa, että auringonnousua jouduttiin odotella n. tunti. Oli vähän pettymys, että ilma oli niin sumuinen, ettei aurinkoa sitten oikein näkynyt, mutta maisemat olivat siitä huolimatta upeat!! Ja kiipeäminen oli kyllä sen arvoista. Suosittelen. Hyvä aamutreeni oli siinä. On jalat vieläkin vähän kipeät ja meinasi olla vähän tuskaa raahailla rinkkaa ympäriinsä eilen ja tänään. Toivottavasti ne tästä vetreytyy kun täällä Kuala Lumpurissa vähän tallustelee ympäriinsä.

Mutta tiivistettynä mulla oli kyllä oikeen mukavat kaks viikkoa Sri Lankalla! En voi kun suositella kaikille matkakohteena! Ja vaikkei surffailusta niin välittäis niin löytyy kyllä muutakin aktiviteettiä ja sääkin oli ainakin mulle suotuisa. Parina päivänä satoi, mutta muuten oli aurinkoa vaan ja väriäkin ehti tarttumaan hyvin (mikä tietty on se tärkein :D). Jos jotain kysyttävää niin kerron kyllä mielellään lisää jos vain osaan! 🙂 Ja tälleen kun vaaleana naisena yksin matkustaa niin oli kyllä mun mielestä ainakin turvallinen paikka, eikä tullut mitään uhkaavia tilanteita. Tottakai paikalliset miehet osoittivat välillä vähän liiaksikin mielenkiintoaan, mutta siihen on kyllä matkustaessa itse ainakin tullut totuttua ja se oli tuolla ainakin ihan harmitonta. Että ihan hyvin uskaltaa tytöt lähteä vaikka yksinkin sinne reissuun! 🙂

Laitan kuvista erillisen postauksen tulemaan, kun en ole niitä vielä koneelle ehtinyt siirtää. Katsotaan jaksanko laittaa tänään vai vasta huomenna ne tulemaan.

Mutta kuitenkin, kiitos jos ja kun jaksoit lukea ja palataan taas pian asiaan!

Moimoi ja Hyvää yötä ❤

-Irene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s