Ruokaa, tatuointi ja surffionnettomuus

Cangguterveiset! Täällä sitä Baliarkea vietellään. Tähän postaukseen eksyi aika paljon ruokakuvia ja huomasin, että nyt taas parin viikon aikana täällä on mennyt vähän liikaa rahaa!! Täytyy alkaa pihistelemään loppua kohti. Mulla on tänään tasan kaksi viikkoa jäljellä Balielämää. Kohta sit Aussit ja ensimmäisenä etappina Melbourne. Vähän alkaa jo jännittää, mutta onneks siellä on mua vastassa mun ihana ystävä Johanna, jota on ollut tosi kova ikävä! ❤ Nähtiin viimeks tammikuussa ennen mun lähtöä, jolloin Johanna lähti myöskin Australiaan suorittamaan työharjoittelua. Ihanaa olla siellä hänen kanssaan yhtä aikaa! Tulee kyllä tosi ikävä mun reissukamua Leffeä, joka jää tänne Balille vielä pariks viikkoa mun jälkeen ja menee sitten kotiin Suomeen. Onneks nähään melko varmasti kesällä jo! Eihän siihenkään kauhean pitkä aika enään ole.

canggu

coconut

canggu

canggu

Käytiin viime viikolla yks aamu surffaamassa Seranganin biitsillä, jonne on täältä Canggusta n. 45 matka, riippuen ruuhkista. Oltiin sovittu mun SriLankalla tapaamien kavereiden kanssa surffitreffit sinne. Oli aika pientä aaltoo, mutta aivan täydellistä mulle!! Meni niiin hyvin ja olin aivan fiiliksissä. Lisäks vesi oli aivan ihanan kirkasta eli mukavaa vaihtelua näihin Canggun tummiin vesiin. Täällä nää rannat ei oo mistään kauneimmasta päästä ja vesikään ei oo mitenkään kirkasta, joten on kiva käydä aina välillä jossain muuallakin surffaamassa. Surffit siis meni hyvin, mutta yks ikävä juttu sattui, kun tultiin vedestä takas ja mun kaverit huomas, että heidän skootterin penkin alle on murtauduttu ja kaikki viety. Onneks ei ollu puhelinta mukana eikä mitään kamalan arvokasta. Rahaa muutama satanen, aurinkolasit ja vaatteet. Täällä Balilla ei kyllä kannata jättää penkin alle mitään arvokasta, vaan esimerkiksi surffaamaan mennessä jättää tavarat rannalla olevaan kahvilaan, jossa työntekijät voivat niitä vahtia. Me jätettiin meidän laukut yhteen rannalla olevaan ravintolaan jossa syötiin aamupala niin onneksi säästyttiin varkaudelta. Mulla olis nimittäin ollu mukana vähän enemmänkin tavaraa minkä menettäminen olis harmittanu! Mutta onneks on kaikenvaralta kuitenkin matkavakuutus olemassa.

seranganbeach

canggu

cafenude

berawabeach

cangguvibes

Viime perjantaina saatiin iloinen yllätys tänne Cangguun, kun mun pikkuveli Joel tuli käymään! Hän on matkustamassa ympäri Aasiaa ja lensi Malesiasta tänne Indonesiaan kuukaudeksi. Joel oli täällä meidän kanssa eiliseen asti ja eilen hän lähti jatkamaan matkaa Uluwatuun ja jatkaa sieltä sitten Lombokille. Ollaan mietitty, että olisi mukava käydä päiväreissu Uluwatussa kun siellä on tosi kivoja rantoja, joten mentiin sitten skoottereilla viemään Joel sinne.  Sattui vähän huono päivä, koska melkein koko päivän sataa tihuutti vettä, joten rannalla olosta ei tullut mitään. Istuskeltiin rantakahvilassa muutama tunti, ennenkuin vietiin Joel hänen hostellilleen ja lähdettiin takas Cangguu kohti. Täytyy kyllä sanoa, että en tykkää yhtään ajaa tuolla kaupungin isoissa ruuhkissa! Täytyy kokoajan olla niin tarkkana siinä, että pysyy porukan mukana ja sitten vielä autoja ja skoottereita menee ympäriinsä. Mutta onneksi hyvin selvittiin matkasta!

ricefields

canggu

Joelilla on järkkäri mukana reissussa, joten käytiin vähän kuvailemassa! Saa vähän parempia kuvia kuin puhelimella. Vitsit mäkin haluan! Kameralla on kuitenkin niin paljon kivempi ottaa kuvia kuin puhelimella ja kaikenlisäks niistä tulee vielä paljon parempia. Onneks ystävälläni Johannalla, joka mua Ausseissa jo odottaa, on myös hyvä kamera ja hän on tosi hyvä ottamaan kuvia! Jee 🙂

Mun ystävä Iris saapui myös tänne Cangguun viime viikolla ja meillä on ollut ideana jo jonkin aikaa hankkia samanlaiset tatuoinnit. Ystävätatskat ❤ Nyt vihdoin saatiin siis toteutettua se. Ollaan tavattu reissussa ja ollaan myös reissattu yhdessä. Kummatkin siis tykätään reissata. Otettiin nilkkaan teksti “Safe travels”. Fontti löyty netistä ja muokkailtiin sitä vielä itse vähän. Olin yllättynyt kuinka hieno siitä lopulta tuli!! Paikka tatuoinnille valikoitui vasta viime hetkellä. Ensin ajateltiin ottaa se peppuun, sitten reiteen, mutta pari tuntia ennen tattuoinnin ottamista keksittiin toi nilkka! 😀 Tykkään kyllä siitä siinä tosi paljon. Tää on mun kolmas tatuointi. Viime reissulla otettiin mun siskon kanssa aallot käteen sisarustatuoinniks ja sitten mulla on kyljessä vähän pidempi teksti.

IMG_6459

IMG_6477

IMG_6384

Nyt oli myös todella hyvä aika ottaa tatuointi, koska en pysty kuitenkaan varmaan koko loppuviikolla menemään veteen.. Enkä olis sen ottamisen takia halunnut olla pois vedestä. Mulle siis sattui pieni surffionnettomuus viime sunnuntaina ja nyt mun kasvoja koristaa neljä tikkiä ja oikea silmä on ihan turvonnut ja musta. Oltiin Batu Bolong biitsillä surffaamassa, oli tosi pieniä aaltoja ja vuokrattiin longboardit ja mun veli otti surffiopetustunnin, koska halusi kokeilla surffia ekaa kertaa! Oli ihan sairaan kivaa ja sain tosi monta ihan tosihyvää aaltoa!

Olin ihan fiiliksissä surffaamassa aaltoa pitkin, kun yhtäkkiä eräs mies yhtäkkiä surffasi ihan mun vieressä, hyppäsi pois lautansa päältä, ja lauta lensi suoraa mun päähän. Hänelläkin oli longboard, joka on siis tosi iso surffilauta ja se pongahti suoraa mun päähän. Lensin veteen ja luulin että taju meni, mutta ei se onneks mennyt, raahauduin puoliks mun laudan päälle, päähän sattui hulluna ja huomasin että musta valuu tosi paljon verta. Lisäks koko päähän sattui ihan sikana ja kyyneleet vaan valui silmistä. Pari miestä, mukaanlukien tämä kenen lauta muhun osui, auttoi mut rantaan ja sit lähdettiin sairaalaan paikattavaksi.

Hän oli puoliksi paikallinen mies, mutta oli myöskin vielä aloittelija. Hän oli ihan paniikissa ja pahoillaan, myönsi että se oli hänen vika ja että hän meni paniikkiin eikä tiennyt mitä olisi tehnyt ja siksi hyppäsi pois lautansa päältä. Hän hössötti mun ympärillä ja ymmärrän että se oli varmasti hänelle tosi pelottava paikka myös, en mäkään haluais satuttaa ketään mun laudalla!! Mutta kaikki hyvin nyt, sain tosiaan neljä tikkiä silmän viereen ja nyt oon käynyt lääkärissä jo kerran tarkistuttaan ja putsauttamassa haavan ja se näyttää kuulemma tosi hyvältä! Ehkä pian saan tikit pois ja pääsen taas veteen. 🙂

IMG_3213

Tossa kuvassa mun silmä seuraavana päivänä tapahtuneesta. Eilen se oli vielä vähän tummempi ja turvonnut, mutta nyt turvotus on alkanut laskemaan. Tällä hetkellä koko silmä on ympäriinsä ihan violetti, mutta onneks näyttää jo paljon paremmalta kuin eilen! Näitä sattuu! Pakkohan se on saada tikit ainakin kerran indoreissulla 😀

Sellasta siis tänne.. Eilen oli sadetta mut tänään näyttää siltä että aurinko vaan paistaa. Taidan tästä lähtee vähän poolille hengaamaan.

Kivaa päivää ja loppuviikkoa kaikille!

❤ Irene

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s