Bye bye Bali <3

Nyt on tältä erää Balielämä ohi. Tällä hetkellä kirjoitan tätä tekstiä Melbournessa mun uuden kämpän sängyllä ja muistelen mun aikoja Balilla. Mulla ei oo ollu pariin viikkoon oikeen inspiraatiota kirjoittaa, mutta nyt tuntuu että olis kiva taas vähän päivittää kuulumisia! Viimeiset viikot Balilla meni tosi nopeaa, enkä oikeen osaa edes ajatella että oon jo täällä Australiassa. Ja oon ollu jo 5 päivää!! Kerron mun ekoista Aussipäivistä sitten myöhemmin, mutta nyt palaan hetkeksi vielä Balille ja mun viimeisten viikkojen tekemisiin siellä.

17587201_1806315323025357_7105773887991840768_n

IMG_3204

IMG_3274

Mulla oli tosiaan tikit silmässä 10 päivää, minkä jälkeen onneksi haava oli parantunut tosi hyvin, joten ne voitiin ottaa pois. Pari päivää olin vielä sen jälkeen varmuuden vuoksi poissa vedestä. Halusin olla ihan varma ettei haava aukea enää uudestaan!  Ekat surffit tauon jälkeen tuntui aika haastavilta, en tiedä oliko aallotkin haastavampia vai johtuiko epäonnistumiset ihan vaan musta itsestä :D. välillä meinas hermokin mennä kun tuntui ettei mistään tuu mitään, mutta tuli niitä onnistumisiakin välillä onneksi. Joskus täytyy olla niitä huonojakin päiviä.

IMG_3300

Saikkuilun aikana vietin paljon aikaa kuvaamalla kun pojat oli surffilla ja sainkin heistä tosi hyviä kuvia.  Mulla oli käytössä yhden kaverin kamera ja nautin kyllä surffauksen kuvaamisesta tosi paljon! Kamerakuume vaan kasvaa hehe. Kuvauksen lisäksi parin päivän saikun jälkeen pystyin jo mennä taas joogaan, kun päähän ei enää sattunut niin paljoa ja lenkkeillä pystyin tietysti myös. Kaiken muun lisäksi hostellilla oli tosi kiva porukka kasassa ja hengailtiin yhdessä ja vietin paljon aikaa ihan vaan poolilla vain chillaillen ja korttia pelaten.

IMG_6971

IMG_6974

Kun olin juuri saanut mun tikit pois, mutta piti vielä olla pois vedestä, tehtiin yhden päivän reissu parin tunnin ajomatkan päähän vähän pohjoisemmaks Canggusta. Mulla ei rehellisesti sanottuna oo kauheesti hajua missä me oltiin, mutta hienoja paikkoja ne oli!! Herättiin aamulla neljältä ja meidän neljän hengen porukalla lähdettiin ajamaan kahdella skootterilla kohti määränpäätä.  Retken päätarkoituksena oli siis tietenkin surffi, mutta kun päästiin perille, aallot oli pojille pieni pettymys. Aaltoja ei oikeastaan ollut, vaikka ennustuksen mukaan olisi pitänyt olla aika isoakin aaltoa. Noh, syötiin siellä sitten aamupalaa ja koska oltiin perillä auringonnousun aikoihin, katseltiin sitä. Kierreltiin vähän ympäriinsä, kunnes lähdettiin etsimään spotteja, joissa olisi vähän parempaa aaltoa. Ja löydettiinkin pari! Mä keskityin lähinnä kuvaamiseen, koska olin just saanut mun tikit pois. En kyllä olis kyllä muutenkaan voinut mennä veteen, koska oli sen kokoisia mörköaaltoja, että en olis siellä kyllä hengissä selvinnyt.

IMG_3318 3

27-28.3 vietettiin Balilaisten hindujen uudenvuoden juhlaa eli Nyepiä. Nyepin tarkoituksena on puhdistaa Bali pahoista asioista, kuten pahoista hengistä (ogoh-ogoh). Tarkoituksena on ensin houkutella pahat henget esiin metelöimällä, minkä vuoksi ympäri balia nähdään tällöin ogoh-ogoh kulkueita sekä muuta oheisohjelmaa.  Tiistaina sitten viettiin Silent dayta, jolloin aamukuudesta alkaen 24 tuntia kaikkien tuli pysyä sisätiloissa, valoa ei saanut näkyä missään. Kaikki paikat on Nyepin aikaan suljettu, jopa lentokenttä. Tällöin siis koko Bali on aivan kuollut. Kaduilla ei saa olla yhtään ketään, paitsi balilaisista miehistä koostuvia partioita, jotka vartioivat ettei kukaan liiku kaduilla.

IMG_3265

Käytiin katsomassa kadulla kun yksi Ogoh-ogoh -hirviö kuljetettiin meidän hostellin ohi, ja se oli kyllä tosi hienosti tehty. Musta on jotenki tosi hienoa miten omistautuneita kaikki olivat tähän juhlaan ja se on kaikille Balilaisille hinduille todella tärkeää. Me oltiin varauduttu siihen, että Silent dayna ei pääse minnekkään, joten oltiin ostettu hostellille ruokaa, jota sitten kokkailtiin yhdessä. Vietettiin päivä poolilla koko porukalla yhdessä. Illan tullen kun missään ei näkynyt valoa, istuttiin osa säkkituoleissa, osa makasi maassa, ja katseltiin aivan upeaa tähtitaivasta!! En ole koskaan nähnyt niin upeaa taivasta. Koska koko saari oli pimeänä, tähdet näkyivät erityisen kirkkaasti. Oli aivan upea kokemus.

IMG_3399

IMG_3466

Silent Dayn jälkeinen päivä olikin mun viimeinen Balipäivä. Päivä oli rento ja kiva, vaikka mulla olikin aika haikea fiilis ja lähtö jännitti kyllä mua koko päivän. Illalla käytiin yhdessä ystävien kanssa dinnerillä ja sen jälkeen mun olikin aika lähtee lentokentälle. Yö meni koneessa ja aamulla olinkin jo Ausseissa.

Aussikuulumisisista pian lisää!

❤ Irene

 

2 thoughts on “Bye bye Bali <3

  1. Oi, hauska löytää blogeja, joissa reissataan täällä Ausseissa, itekin tulin tänne just about kuukausi sitten. Bali näyttää niin ihanalta ja kuuluu ehdottomasti mun suunnitelmiin sitten kotimatkalla joskus ens vuonna 😀 Tässä kuukauden surffareita katellessa oma intokin on kasvanut jo niin pahaksi, että varasin just alottelijoiden surffileirin, vitsit oon innoissani! 🙂

    Like

    1. Oi ihanaa! Tuut varmasti niiin rakastumaan surffiin! Ei se aluks helppoa oo mutta tosi koukuttavaa!! 🙂 Kivoja reissailuja sulle! Ehkä törmäillään jossainpäin 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s