Lombokin visiitti

Onhan siitä jo noin kuukausi kulunut kun reissusta saavuin kotiin. Loppureissu meni ihan hirmu nopeaa ohi ja nyt Suomeen palattua on ollut kiirettä ja sopeutumista arjen rytmeihin! On ollut kuitenkin kiva palata takaisin töihin ja kotiin, vaikka reissua olisin kyllä mielellään jatkanut pidempäänkin! Positiivisella asenteella on menty kevättä kohti. 🙂

Edellisinä vuosina olen siirtynyt Balilta Lombokille ja takaisin joko lentäen tai laivalla sekä autokyydityksellä sitten tarvittavat matkat maalla, mutta nyt päätettiin ajaa itse skoottereilla Lombokkiin. Tuli kyllä aika paljon ajovarmuutta sillä matkalla lisää jos ei muuta. Toki olen elämässäni suht paljon skootterilla ajanut ennenkin, mutta joka vuosi on kuitenkin ollut vähän kuumottavaa ajella skootterilla vasempaa puolta tietä jos on vähääkään enemmän ruuhkaa. Puhumattakaan moottoriteistä. Muistakaahan olla varovaisia kun skoboilla Balilla ja muuallakin ajelette! Matkat meni suuremmitta kommelluksitta yhtä puhjennutta takarengasta lukuunottamatta.

Kaikenkaikkiaan 5 lomaviikkoa menivät suurimmaksi osaksi joko surffilaudan tai joogamaton päällä. Yksi viikko myös sängyn pohjalla kuten aimmeinkin on jo tullut mainittua. Oli kyllä ihana ja mun näköinen loma. Sai tehdä niitä juttuja mistä tykkää ja kehittyä niissä. Ihan huippua! On kyllä jo niin ikävä surffia, ehkä kohta pääsis Suomisurffaileen kun tulis joku hyvä myrsky! Pitäis vaan ostaa vähän kamoja sitä varten kun en oo ennen Suomen merissä laudan kanssa käynyt.

Lombok oli siis aivan yhtä ihana kun aina ennenkin! Majoituttiin Kuta Lombokissa, joka on tuttu ja turvallinen tukikohta. Kolmas kerta Lombokilla nyt ja se paikka on kyllä totaalisesti vienyt osan mun sydämestä. Baliin verrattuna paljon hiljaisempi ja karumpi Lombok on koskemattomuutensa takia jotenkin niin erilainen. VIELÄ. Toki saari on suosittu reppureissaajien keskuudessa mutta perusturisteja ei siellä vielä ihan hirveästi näy. Löytyy rantoja, joissa ei useinkaan monia muita ihmisiä ole ja spotteja joissa ei ruuhkaa tarvitse pelätä. On tietysti poikkeuksena esimerkiksi Grupukin inside -spotti jonka aalto on niiin huippu! Mutta myös niin ruuhkainen että siellä on aika vaarallista surffata. Säännöt ei päde yhtään ja laudat lentelee ympäriinsä. Onneksi siis löytyy paljon muita spotteja mihin mennä. Saa rauhassa reenailla!

Kävin Lombokilla myös paljon joogaamassa Ashtarissa, joka on ravintola/joogastudio. Aivan upeat näkymät. Vaikea kuvitella joogaspottia jossa olisi paremmat näkymät. Aika huikee tunne myös joogata ja samalla kuunnella apinoiden ääniä ja rähinöitä viidakosta. Oon tainnut jo aiempina vuosina hehkuttaa kyseistä paikkaa mun blogissa, mutta suosittelen käymään edelleen jos joogasta tykkää ja Lombokille aikoo suunnata.

Ei muutakun seuraavia reissuja odotellessa. Suunnitelmissa jo monta 😉

❤ Irene

 

 

2 thoughts on “Lombokin visiitti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s